Vedugnen

Henrik, som driver Gothem Logi, står vid en vedeldad ugn och använder en pizzaspade för att hantera maten, iklädd en rutig skjorta och förkläde, med fokus på det autentiska hantverket i köket.
Närbild av en vedugnsbakad pizza toppad med fräsch ruccola, tomater och ost, serverad på en vit tallrik med krispig och gyllenbrun botten.

Restaurangen är byggd i en öppen kontinental stil. Det vitmålade stenhuset utgör köket och den italienska Vedugnen står i centrum. Här skapas en härlig mix av det gotländska kulturarvet och Sydeuropa. Elden som sprakar i Vedugnen står i blickfång och doften från maten som lagas ser till att alla sinnen får vara med. Den fantastiska asken som fått ”växa genom taket” gör det också till en vacker plats att umgås och avnjuta en god middag på.

Vår pizza som tillagas i Vedugnen är lite av en specialitet, degen bakas med lokala råvaror och den hemkokta tomatsåsen är grunden till den goda smaken. När pizzan serveras efter några minuter i ugnen är fräschören och krispigheten på grönsakerna fortfarande intakta.

Inspiration till matlagningen hämtas från det Italienska köket, med Gotländska råvaror och lokal prägling.

Visa meny

Öppettider för sommaren 2025

11 – 13/7, 18 – 20/7, 25/7, 27/7 samt 1 – 3/8

Restaurangen öppnar vid 17:00 och stänger ca 22:00.

Vi rekommenderar att ni bokar bord, på telefon 079-331 08 10, då det ofta blir fullt.

© 2025 Malms Mat & Logi AB. Alla rättigheter förbehållna.